cotton

Thread count (TC) τι ακριβώς σημαίνει;

Thread count (TC) τι ακριβώς σημαίνει; - Home in Style

Thread count (TC) 

Τι ακριβώς σημαίνει ;

Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι αν θέλετε να κοιμάστε σε ποιοτικά σεντόνια, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι με τον υψηλότερο αριθμό νημάτων (κλωστών) που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

Οι υψηλότερες μετρήσεις νήματος σημαίνουν υψηλότερες τιμές - δεν σημαίνει απαραίτητα υψηλότερη ποιότητα.

Οι άνθρωποι οδηγούνται να πιστεύουν ότι ο αριθμός των νημάτων είναι το παν για την αγορά βαμβακιού πολυτελείας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε την αγορά σας.

Τεχνικά, η «μέτρηση νημάτων» η αλλιώς TC είναι ο αριθμός των νημάτων που είναι υφασμένα σε μια τετραγωνική ίντσα υφάσματος, μετρώντας τα νήματα τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Η ιδέα είναι ότι όσο περισσότερα νήματα υπάρχουν, τόσο πιο πολυτελές είναι το ύφασμα.

Πώς επεξεργάζονται οι κατασκευαστές τον αριθμό των νημάτων ενός υφάσματος;

Οι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν καινοτόμους τρόπους για να αυξήσουν το TC των νημάτων τους!

Μερικοί μετράνε τα μεμονωμένα νήματα που στρίβονται μαζί για να φτιάξουν ένα μόνο νήμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι δύο ή τρία στριμμένα σε ένα μόνο νήμα.

Και ενώ ένας κατασκευαστής μπορεί να το μετρήσει σωστά ως ένα νήμα, άλλοι το μετρούν ως δύο ή τρία νήματα. Έτσι, ένας αριθμός 600 νημάτων θα μπορούσε να σημαίνει στην πραγματικότητα 300 νήματα διπλά.

Ομοίως, ένα τριπλό νήμα υφασμένο από 200 έως την τετραγωνική ίντσα θα μπορούσε να φέρει την ένδειξη 600. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ένα ύφασμα με TC200 νήματα υψηλής ποιότητας θα μπορούσε να έχει καλύτερη αίσθηση από ένα υψηλότερο  TC400 ή TC600 με νήματα κατώτερης ποιότητας.

Υπάρχουν άλλοι δείκτες ποιοτικού βαμβακερού υφάσματος;

Ακόμα κι αν μπορούσατε να σταθείτε στο κατάστημα με το μεγεθυντικό φακό και την αριθμομηχανή, η μέτρηση των νημάτων δεν είναι πάντα ένας δείκτης ποιότητας - η λεπτότητα των ινών παίζει επίσης ρόλο στο πόσο πολυτελή θα νιώσουν τα σεντόνια σας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το ύφασμα είναι υφασμένο, το φινίρισμα που εφαρμόζεται και ο τρόπος ραψίματος.

Νομίζετε ότι θα μπορούσατε να πείτε εάν ένα σεντόνι είναι κορυφαίας ποιότητας απλώς αγγίζοντας το; Αυτό δεν είναι τόσο απλό.

Οι κατασκευαστές συχνά εφαρμόζουν ουσίες, όπως βερνίκια και κεριά, για να αυξήσουν τη λάμψη ή την απαλή αίσθηση των υφασμάτων τους. Αλλά αυτά τα υλικά δεν διαρκούν και θα ξεπλυθούν μετά από μερικές πλύσεις στο πλυντήριο.

Τα σεντόνια ανώτερης ποιότητας, ωστόσο, θα τα νιώθετε καλύτερα - πιο μαλακά - μετά από κάθε πλύσιμο. Θα διαρκέσουν για χρόνια και χωρίς να κάνουν κόμπους.

Πριν αγοράσετε, ρίξτε μια ματιά στα στριφώματα και τις ραφές των σεντονιών που σας ενδιαφέρουν. Εάν υπάρχει ακατάστατο, μη ομοιόμορφο ράψιμο ή χαλαρά νήματα, αυτό πιθανώς σημαίνει ότι δεν είναι η καλύτερη ποιότητα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του percale και του sateen;

Το Percale είναι ένα στενά υφαντό ύφασμα απλής ύφανσης κατασκευασμένο από χτενισμένα νήματα που συνήθως έχουν μια δροσερή αίσθηση. Η ύφανση Sateen έχει περισσότερη επιφάνεια νήματος στο πρόσωπο του υφάσματος από άλλες βασικές υφάνσεις δίνοντας μια πιο απαλή, πιο λαμπερή εμφάνιση που μοιάζει με σατέν.

Ο τρόπος με τον οποίο είναι υφασμένο ένα ύφασμα έχει μεγάλη επίδραση στην αίσθηση του αγγίγματος. Τα σεντόνια βαμβακερού σατέν συχνά είναι πιο μαλακά από το percale.

Και ενώ είναι πιθανό ότι τα σεντόνια percale θα αντέξουν πιο πολλά χρόνια, η προτίμηση των δροσερών σεντόνιων percale από τα μαλακά και μεταξένια sateen είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή.

Είναι το αιγυπτιακό βαμβάκι το καλύτερο;

Το μακρόινο (ELS) βαμβάκι Gossypium barbadense  ονομάζεται Αιγυπτιακό Βαμβάκι μόνο όταν καλλιεργείται κατά μήκος του ποταμού Νείλου στην Αίγυπτο. Αυτό το βαμβάκι είναι σπάνιο και κατά συνέπεια, μπορεί να είναι εξαιρετικά ακριβό.

Όμως, οι κατασκευαστές έχουν κατανοήσει ότι οι καταναλωτές αναζητούν την ετικέτα «Αιγυπτιακό βαμβάκι» και έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό που πωλείται σήμερα στην Αίγυπτο είναι πολύ χαμηλότερης ποιότητας βαμβάκι.

Μπορείτε να καταλάβετε από την τιμή ενός υφάσματος αν είναι κατασκευασμένο από το καλύτερο, πιο πολύτιμο αιγυπτιακό βαμβάκι ELS. Θα κόστιζε πολλές φορές περισσότερο από τα είδη γενικής πώλησης με την ένδειξη "Αιγυπτιακό βαμβάκι".

Ανάγνωση επόμενου

Πώς να αναβαθμίσετε τον καναπέ σας σε 3 απλά βήματα - Home in Style

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Προτεινόμενες συλλογές