10 πιο δημοφιλή στυλ εσωτερικής διακόσμησης

10 πιο δημοφιλή στυλ εσωτερικής διακόσμησης - Home in Style

10 πιο δημοφιλή στυλ εσωτερικής διακόσμησης.

Υπάρχουν πολλά στυλ εσωτερικής διακόσμησης με μοναδικά χαρακτηριστικά, φινιρίσματα και γούστα που μπορούν να εμπνεύσουν. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιο από αυτά σας εκφράζει καλύτερα, καταρτίσαμε μια λίστα με τα δέκα πιο δημοφιλή στυλ διακόσμησης και εξηγήσαμε τα στοιχεία του καθενός.

10 Most Popular Interior Design Styles Explained
Φωτογραφία από yann maignan / Unsplash

Όταν διακοσμείτε οποιονδήποτε χώρο στο σπίτι σας, θέλετε το τελικό έργο να αντικατοπτρίζει το στυλ και την προσωπικότητά σας. Υπάρχουν πολλά στυλ εσωτερικής διακόσμησης με μοναδικά χαρακτηριστικά, τελειώματα και γεύσεις που μπορούν να σας εμπνεύσουν. Όροι όπως "σύγχρονος", "βιομηχανικός" ή "σκανδιναβικός" είναι μόνο μερικά από τα δημοφιλή στυλ που χρησιμοποιούνται από τους διακοσμητές σήμερα. Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιο σας εκφράζει καλύτερα, καταρτίσαμε έναν κατάλογο με τα δέκα πιο δημοφιλή στυλ σχεδιασμού και εξηγήσαμε τα στοιχεία του καθενός.

Συνιστούμε να μάθετε για τα στοιχεία κάθε στυλ και πώς διαφέρουν μεταξύ τους. Μπορείτε πάντα να συνδυάζετε ξεχωριστά στοιχεία από διαφορετικά στυλ για να δημιουργήσετε μια μοναδική εμφάνιση που σας εκφράζει. Τα περιοδικά διακόσμησης σπιτιού και οι κοινωνικές πλατφόρμες όπως το Pinterest είναι εξαιρετικές πηγές έμπνευσης για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Σύγχρονο

More info: https://www.rarchitecture.com.au/parkdale_house_balwyn
Photography: Dylan James - https://dylanjames.com.au/
Φωτογραφία από R ARCHITECTURE / Unsplash

Το σύγχρονο στυλ σχεδιασμού εξελίσσεται συνεχώς, αλλά γενικά χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές και μινιμαλιστικά έπιπλα. Αυτό το στυλ είναι ιδανικό για όσους θέλουν μια μοντέρνα εμφάνιση που είναι κομψή και εκλεπτυσμένη.

Τα έπιπλα σε ένα σύγχρονο σπίτι είναι κομψά και πρακτικά με καθαρή, καθορισμένη δομή και εκτεθειμένα πόδια. Τα φωτιστικά διαθέτουν μεταλλικά στοιχεία που μπορεί να είναι αφηρημένα στο σχεδιασμό με προτίμηση σε ένα ή δύο επιδεικτικά στοιχεία. Αυτό το στυλ ενσωματώνει επίσης ανοξείδωτο ατσάλι, ξύλο και μεγάλα, δραματικά φυτά σε απλά δοχεία.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός προτιμά ουδέτερες χρωματικές παλέτες που ενσωματώνουν αποχρώσεις του λευκού, ουδέτερα χρώματα όπως το μπεζ ή το γκρι και σκούρα χρώματα για αντίθεση. Για να επιτύχετε αυτή την εμφάνιση, χρησιμοποιήστε λείες επιφάνειες, φυσικά υλικά και ανοιχτούς χώρους που τονίζονται με μεγάλα αφηρημένα έργα, ξύλινες επενδύσεις και καλοδουλεμένα χειροποίητα κομμάτια.

Παραδοσιακό

Φωτογραφία από NeONBRAND / Unsplash

Ο παραδοσιακός σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από το κλασικό στυλ του παρελθόντος. Αυτό το στυλ διαθέτει συχνά σκαλιστές ξυλουργικές κατασκευές, περίτεχνες λεπτομέρειες και πλούσια υφάσματα. Τα έπιπλα και η διακόσμηση είναι συνήθως δαπανηρά και πολυτελή, καθιστώντας αυτό το στυλ ιδανικό για όσους θέλουν μια high-end εμφάνιση στο σπίτι τους.

Αν και εμπνευσμένο από πιο κλασικά ευρωπαϊκά στυλ σχεδιασμού, το παραδοσιακό δεν σημαίνει ξεπερασμένο. Φέρνει άνεση και οικειότητα που κάνει κάθε χώρο φιλόξενο και ζεστό. Τα έπιπλα είναι κομψά, βαριά και ταπετσαρισμένα, χρησιμοποιώντας συχνά φλοράλ μοτίβα και σκούρα ξύλινα φινιρίσματα όπως σφενδάμι, κερασιά ή μαόνι. Σκεφτείτε καναπέδες με νυχοπόδαρα, χρυσά και ασημένια αξεσουάρ, καλούπια στέψης, βαλάνες και κολώνες.

Η συμμετρία είναι ένα κοινό θέμα στο παραδοσιακό στυλ. Η αρμονία, η τάξη και η συνέπεια κατέχουν εξέχουσα θέση στο σχεδιασμό δωματίων, οργανωμένα γύρω από ένα κεντρικό χαρακτηριστικό, όπως το τζάκι. Υπάρχει ένα στοιχείο προβλεψιμότητας και άνεσης που το καθιστούν ένα κλασικό στυλ που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Βιομηχανικό

Loft LifeΦωτογραφία από Aaron Huber / Unsplash

 

Το βιομηχανικό στυλ σχεδιασμού χαρακτηρίζεται από εκτεθειμένα τούβλα, σωλήνες και οροφές από σκυρόδεμα. Τα βιομηχανικά στοιχεία μπορούν να προσθέσουν μια ιδιαίτερη αίσθηση σε κάθε δωμάτιο, καθιστώντας αυτό το στυλ ιδανικό για όσους θέλουν μια μοντέρνα ή μοντέρνα εμφάνιση. Αυτή η εμφάνιση επιτυγχάνεται συχνά με την ενσωμάτωση vintage ή ανακυκλωμένων κομματιών στο χώρο.

Θυμίζοντας παλιά βιομηχανικά εργοστάσια και αποθήκες, αυτή η εμφάνιση ευνοεί το στυλ και τη χρησιμότητα, δίνοντας έμφαση στους ανοιχτούς χώρους, τις φυσικές παλέτες χρωμάτων και την αίσθηση της ακατέργαστης ατμόσφαιρας. Αυτό το στυλ εμφανίζεται συνήθως σε μετατροπές αποθηκών και σοφίτες, αλλά τα στοιχεία βιομηχανικού σχεδιασμού μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού. Οι σχεδιασμοί ανοιχτής αντίληψης επιπλωμένοι με ανακυκλωμένα και διασωθέντα κομμάτια, τα λιτά λειτουργικά έπιπλα, τα μεταλλικά φωτιστικά και τα μεγάλα αφηρημένα έργα τέχνης είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της εμφάνισης.

Τα φυτά, τα τολμηρά χρώματα προφοράς και το μείγμα υφής και υλικών μπορούν να προσθέσουν μια πιο απαλή πινελιά σε αυτό το σχέδιο. Ο φωτισμός κλωβού, οι γυμνοί λαμπτήρες Edison και τα μεγάλα μεταλλικά κρεμαστά φωτιστικά με θόλο είναι εξαιρετικές επιλογές για τον φωτισμό χώρων βιομηχανικού σχεδιασμού, παρέχοντας μια σύγχρονη εκδοχή των εργοστασιακών φώτων.

Μινιμαλιστικό

Simple wooden bedframe in minimalist bedroomΦωτογραφία από Deconovo / Unsplash

 

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός έχει να κάνει με την απλότητα. Αυτό το στυλ διαθέτει συχνά ουδέτερα χρώματα, καθαρές γραμμές και πολύ ανοιχτό χώρο. Τα έπιπλα είναι συνήθως μινιμαλιστικά, με λίγες διακοσμήσεις ή αξεσουάρ. Εάν αναζητάτε μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, τότε ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός είναι ιδανικός για εσάς.

Το κίνημα του μινιμαλισμού ενέπνευσε αυτό το σχέδιο στις δεκαετίες του 1960 και του 70 και επικεντρώθηκε στην αποτελεσματικότητα πάνω απ' όλα. Οι μινιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι στερούνται ακαταστασίας, στερούνται διακοσμητικών στοιχείων και εξαλείφουν τους περισπασμούς για να μεγιστοποιήσουν τον οπτικό αντίκτυπο. Με έμφαση στη λειτουργικότητα και τον χώρο, τα έπιπλα συχνά ενσωματώνουν κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους και χρησιμοποιούν ξύλο, μάρμαρο, σκυρόδεμα και μέταλλο στο σχεδιασμό.

Αυτή η απογυμνωμένη εμφάνιση με βασική αισθητική σχεδιάστηκε για να κάνει τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι και λιγότερο απασχολημένοι. Παρόλο που η πρακτική φύση αυτού του σχεδιασμού μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους, πολλά από τα χαρακτηριστικά μπορούν να ενσωματωθούν σε άλλα στυλ που δεν αποφεύγουν τον στολισμό

Boho (Μποέμ)

Cactus and Interior love - Please tag my instagram @anotherlovely_ Φωτογραφία από Alyssa Strohmann / Unsplash

 

Το Bohemian ντιζάιν έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα και την αυτοέκφραση. Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται συχνά από φωτεινά χρώματα, εκλεκτικά έπιπλα και πολλά μοτίβα και υφές. Οι bohemian χώροι είναι συνήθως πολύ φιλόξενοι και φιλόξενοι, καθιστώντας τους ιδανικούς για όσους θέλουν να δημιουργήσουν έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο.

Οι bohemian εσωτερικοί χώροι είναι εκλεκτικοί από άποψη σχεδιασμού με πολλά layering, τόνους κοσμήματος και vintage κομμάτια. Η έμφαση εδώ δίνεται σε μοναδικά κομμάτια και έργα τέχνης. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό και ανέμελο στυλ που ενσωματώνει φυτά, χαλιά, ψάθινα έπιπλα, μακραμέ και ευρήματα από την υπαίθρια αγορά.

Η αισθητική Boho αφορά τα αταίριαστα κομμάτια, την άνεση και τη διασκέδαση. Τα μεγάλα μαξιλάρια δαπέδου, οι κρεμαστές καρέκλες, τα φθαρμένα έπιπλα, τα υφαντά καλάθια, το μπαστούνι και οι statement πολυέλαιοι ζωντανεύουν αυτό το look. Τα κεραμικά, τα αταίριαστα κάδρα, τα υφαντά τοίχου και οι χειροποίητες κατασκευές χρησιμοποιούνται συνήθως για τη διακόσμηση αυτών των χώρων.

Σκανδιναβικό

Studio Time…Φωτογραφία από Daniil Silantev / Unsplash

 

Το σκανδιναβικό στυλ σχεδιασμού είναι εμπνευσμένο από τον μινιμαλισμό των σκανδιναβικών χωρών. Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται συχνά από ανοιχτόχρωμο ξύλο, ανοιχτόχρωμους τοίχους και πολύ φυσικό φως. Τα έπιπλα είναι συνήθως απλά και λειτουργικά με καθαρές γραμμές και μινιμαλιστικά αξεσουάρ. Αυτό το στυλ είναι ιδανικό για όσους θέλουν να δημιουργήσουν έναν ήρεμο και γαλήνιο χώρο.

Αυτός ο σχεδιασμός δίνει μεγάλη έμφαση στη μεγιστοποίηση του φυσικού και τεχνητού φωτισμού. Τα μεγάλα και λιτά παράθυρα παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να εισέρχεται όσο το δυνατόν περισσότερο φως. Πολλαπλές πηγές τεχνητού φωτός χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία φωτεινών και καθαρών χώρων.

Αυτό το στυλ ευνοεί τα λευκά, κρεμ, μπεζ και τοπέ χρώματα με απλά έπιπλα για να διατηρούνται τα πράγματα ευάερα και ανάλαφρα. Ο σκανδιναβικός σχεδιασμός δημιουργεί ζεστούς και χαλαρωτικούς χώρους που φέρνουν την ύπαιθρο στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας φυσικά υφάσματα, πλάκες και υλικά. Τα έπιπλα και τα κομμάτια έμφασης τείνουν να είναι εύκολο να βρεθούν και να είναι προσιτά, καθιστώντας αυτό το στυλ ευρέως προσιτό σε όλους.

Δεκαετία του 1950 και του 60

Photo by Photographee.eu / Shutterstock

Ο μοντέρνος σχεδιασμός του μεσαίου αιώνα είναι εμπνευσμένος από την αρχιτεκτονική και τα έπιπλα της δεκαετίας του 1950 και του 60. Αυτό το στυλ διαθέτει συχνά απλές γραμμές, ξύλινες πινελιές και παστέλ χρώματα. Τα έπιπλα είναι συχνά εκλεκτικά και μοναδικά, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να προσθέσουν λίγη προσωπικότητα στο χώρο τους.

Το μεταπολεμικό γερμανικό κίνημα Bauhaus ενέπνευσε αυτό το στυλ σχεδιασμού. Καθώς οι πόροι ήταν σπάνιοι, οι σχεδιαστές στράφηκαν σε πρόσφατα κατασκευασμένα υλικά για έμπνευση. Τα παραδοσιακά σχέδια απογυμνώθηκαν στα βασικά και επικεντρώθηκαν στη λειτουργικότητα χωρίς διακοσμητικά στοιχεία. Χρησιμοποίησαν πλαστικό, βινύλιο, κόντρα πλακέ και καπλαμά ξύλου για να δημιουργήσουν καθαρές γραμμές και απλά σχήματα που μπορούσαν να είναι μαζικής παραγωγής και προσιτά.

Η εμφάνιση του μοντέρνου σχεδιασμού του μεσαίου αιώνα είναι τα κωνικά πόδια σε ορθογώνιους καναπέδες με ίσια πλάτη που έχουν καθαρές και κομψές ευθείες γραμμές. Πόδια με φουρκέτες σε τραπέζια και καρέκλες με γεωγραφικά σχήματα και γλυπτικές πινελιές. Αυτός ο σχεδιασμός ευνοεί τα φωτεινά κόκκινα, πορτοκαλί, κίτρινα, γήινα καφέ και πράσινα, τα οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ανθρώπους που αγαπούν το χρώμα στο χώρο τους.

Glam/Hollywood

Φωτογραφία από Spacejoy / Unsplash

Το γκλαμουράτο στυλ σχεδιασμού έχει να κάνει με την πολυτέλεια και τη χλιδή. Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται συχνά από λαμπερά υφάσματα, αστραφτερές λεπτομέρειες και πολλά αστραφτερά στοιχεία. Τα έπιπλα είναι συνήθως πολύ κομψά και ακριβά, καθιστώντας αυτό το στυλ ιδανικό για όσους θέλουν να δημιουργήσουν έναν χώρο που αποπνέει φινέτσα.

Στο glam, το περισσότερο είναι περισσότερο. Επηρεασμένο από την πολυτέλεια του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1930, αυτό το στυλ είναι το αντίθετο του μινιμαλισμού. Υπάρχει πολλή λάμψη και διαστρωμάτωση πολυτελών υφασμάτων. Η ψεύτικη γούνα, το βελούδο και το βελούδο με δραματικές και τολμηρές πινελιές όπως ο χρυσός, το χρώμιο και οι καθρέφτες είναι βασικά στοιχεία του glam design.

Το γκλαμ είναι υπερβολικό, από φανταχτερούς πολυελαίους μέχρι έπιπλα με λάκα και μεταλλικά φινιρίσματα. Σε αντίθεση με άλλα στυλ, εδώ η διακόσμηση βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ τα έπιπλα είναι κλιμακωτά και προσαρμοσμένα ώστε να υποστηρίζουν τη λειτουργία του χώρου. Ο κύριος στόχος αυτού του στυλ είναι να μεγιστοποιήσετε τις πινελιές, και όσο πιο τολμηρές, τόσο το καλύτερο.

Art Deco

Φωτογραφία από ninoon / Shutterstock

Το στυλ σχεδιασμού Art Deco είναι εμπνευσμένο από την αίγλη της δεκαετίας του 1920 και του 1930. Αυτό το στυλ διαθέτει συχνά πλούσιες λεπτομέρειες, λαμπερά υφάσματα και γεωμετρικά σχήματα. Τα έπιπλα και οι διακοσμήσεις είναι συνήθως πολύ ακριβά και πολυτελή, καθιστώντας αυτό το στυλ ιδανικό για όσους θέλουν να δημιουργήσουν έναν χώρο που αποπνέει εκλέπτυνση.

Το κίνημα του κυβισμού ενέπνευσε το Art Deco και δίνεται μεγάλη έμφαση στα γωνιακά μοτίβα που αναμειγνύονται με χαριτωμένες καμπύλες. Αυτό το στυλ ενσωματώνει κύκλους, τετράγωνα και ψηφιδωτά με βελούδο, ορείχαλκο, χρυσό, φυσικές πέτρες και κοσμήματα για τη δημιουργία δραματικών χώρων. Τα τολμηρά και κορεσμένα χρώματα όπως το σμαράγδι, το ρουμπίνι και το ζαφείρι λειτουργούν καλά σε αυτή την αισθητική.

Αυτό το στυλ δεν είναι ποτέ βαρετό, αλλά σκεφτείτε να ενσωματώσετε ορισμένες πτυχές αυτού του σχεδιασμού και να τις συνδυάσετε με άλλα στυλ, αν σας φαίνεται λίγο υπερβολικό. Ένας συνδυασμός μαύρων και λευκών στοιχείων μπορεί να προσθέσει μια δραματική αντίθεση που ευνοείται από αυτό το στυλ, ενώ ταυτόχρονα το καθιστά πιο συμβατό με άλλα.

Μοντέρνο αγροτόσπιτο

Φωτογραφία από  Collov Home Design / Unsplash

Το μοντέρνο στυλ σχεδιασμού αγροικίας συνδυάζει τα ρουστίκ στοιχεία μιας αγροικίας με τις κομψές γραμμές και την απλότητα του σύγχρονου σχεδιασμού. Αυτό το στυλ διαθέτει συχνά ξύλινα δάπεδα, λευκούς τοίχους και εκτεθειμένα δοκάρια. Τα έπιπλα είναι συνήθως λειτουργικά και απλά, με βιομηχανική ή εξοχική αίσθηση. Αν θέλετε να προσθέσετε μια πινελιά φύσης στο χώρο σας, τότε ο μοντέρνος αγροτικός σχεδιασμός είναι ιδανικός για εσάς.

Τα τυπικά στοιχεία ενός μοντέρνου αγροκτήματος περιλαμβάνουν πόρτες από στάβλο, παραγεμισμένους καναπέδες, γαλβανισμένα μενταγιόν, σφυρήλατα σιδερένια φωτιστικά, μπλοκ κρεοπωλείου και έπιπλα από περισυλλεγμένο ξύλο. Οι vintage πινακίδες, η τέχνη των λέξεων και τα υπερμεγέθη ρολόγια χρησιμοποιούνται συχνά με τοίχους προφοράς από shiplap ή barnboard.

Τα αταίριαστα έπιπλα, οι μινιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι και η ποιοτική χειροτεχνία είναι τα βασικά στοιχεία αυτού του ρουστίκ εσωτερικού στυλ που είναι χαλαρό αλλά και εκλεπτυσμένο.

Η κατανόηση των στοιχείων των διαφορετικών στυλ σχεδιασμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Καθώς χτίζετε την αισθητική σας, μη φοβάστε να αναμειγνύετε στοιχεία διαφορετικών σχεδίων για να δημιουργήσετε το δικό σας στυλ. Ελπίζουμε ότι ο κατάλογός μας σας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τα δημοφιλή στυλ διακόσμησης που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Ανάγνωση επόμενου

Τρία διαφορετικά στυλ για να διακοσμήσετε το κρεβάτι σας. - Home in Style
Βαμβακοσατέν σεντόνια. Τι τα κάνει τόσο ξεχωριστά; - Home in Style

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Προτεινόμενες συλλογές