5 λόγοι για να είστε τολμηροί όταν διακοσμείτε το σπίτι σας

5 λόγοι για να είστε τολμηροί όταν διακοσμείτε το σπίτι σας - Home in Style

Οι ουδέτεροι τόνοι είναι ο σίγουρος τρόπος για να διατηρήσετε έναν χώρο καθαρό, συγκροτημένο και διαχρονικό. Αλλά μπορείτε να χάσετε σοβαρά τα οφέλη των χρωμάτων, των μοτίβων και των υφών αποφεύγοντας την έντονη διακόσμηση κατά το σχεδιασμό του χώρου σας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είστε τολμηροί με τη διακόσμηση του σπιτιού σας, αλλά εμείς επιμεληθήκαμε τους πέντε κορυφαίους για εσάς.

Τα τολμηρά στοιχεία ενισχύουν τη διάθεση

Η ψυχολογία των χρωμάτων μας λέει ότι ορισμένα χρώματα μπορούν να αλλάξουν εντελώς τη διάθεσή μας και να έχουν μόνιμες επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία.


Οι θερμοί τόνοι μπορούν να προκαλέσουν μια αίσθηση πάθους, θετικότητας και συναισθηματικής διέγερσης. Εάν οι οικείοι χώροι σας αισθάνονται λίγο βαρετοί σε ουδέτερη κατάσταση, σκεφτείτε χρώματα όπως το κόκκινο, η τερακότα ή το μπορντό. Αυτοί οι ζεστοί τόνοι είναι τολμηροί και διαχρονικοί, αλλά αρκετά υποτονικοί ώστε να λειτουργούν με κάθε αισθητική προτίμηση.

Οι ψυχροί τόνοι όπως ο γραφίτης, η λεβάντα και το γαλάζιο του ουρανού διατηρούν τα πράγματα ήρεμα και συγκεντρωμένα, ενώ παράλληλα εκπέμπουν μια αίσθηση μυστηρίου. Χρησιμοποιήστε τολμηρά ψυχρούς τόνους στους χώρους στους οποίους τείνετε να εργάζεστε για μια αίσθηση συγκέντρωσης και δύναμης.

Τα μοτίβα προσθέτουν διάσταση

Τα μοτίβα μπορούν να πουν πολλά για ένα άτομο. Είτε επιλέξετε μια μίνιμαλ ρίγα, κάτι εκλεκτικό και αφηρημένο, παραδοσιακά φλοράλ ή ένα ανασχεδιασμένο τζινγκάμ, τα μοτίβα κάνουν μια δήλωση. Η επιλογή τολμηρού σχεδίου δεν σημαίνει πάντα έντονα χρώματα. Τα μοτίβα μπορούν να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα με τον τρόπο που προσθέτουν διάσταση, βάθος και εστίαση σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Είτε ενσωματώνετε μοτίβα στα σεντόνια σας, στα μαξιλάρια σας ή σε ένα χαλί, υπάρχει πάντα περιθώριο να προσθέσετε κάποια οπτική υφή στο χώρο σας.

Βγείτε από τη δική σας comfort zone

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεστε προκειμένου να προσθέσετε λίγη ζωντάνια στο βήμα σας είναι να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Το να δοκιμάσετε κάτι που μοιάζει εξίσου αληθινό για εσάς και εντελώς καινούργιο είναι ιδανικό για να σπάσετε τη μονοτονία του σπιτιού. Πείτε ότι σας αρέσουν τα ουδέτερα χρώματα, ότι έχετε ένα μοτίβο που σας ταιριάζει ή ότι επιλέγετε ένα συγκεκριμένο χρώμα πιο συχνά από ό,τι όχι, ανεβάστε το επίπεδο. Δοκιμάστε ένα εντελώς νέο μοτίβο ή προτιμήστε το συνηθισμένο σας σε ένα νέο χρώμα. Αν έχετε την τάση να προτιμάτε τα παστέλ χρώματα, πάρτε κάτι σε χρώμα κοσμήματος. Αν είστε λάτρης των βασικών χρωμάτων, ασχοληθείτε με μια δευτερεύουσα χρωματική παλέτα. Μπορείτε να μάθετε πολλά για τον εαυτό σας και το στυλ σας στην πορεία!

Τα χρώματα δεν επηρεάζουν μόνο τη διάθεση και την ευημερία μας. Καθορίζουν επίσης την αίσθηση του χώρου μας. Οι πιο σκούροι τόνοι και οι ζεστές αποχρώσεις μπορούν να κάνουν έναν μεγάλο χώρο να αισθάνεται μικρότερος και κεντραρισμένος. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για να πετύχετε αυτή τη ζεστή ατμόσφαιρα που επιδιώκετε. Αν έχετε ψηλά ταβάνια, πολλά παράθυρα ή ανοιχτό δάπεδο, ένας τολμηρός καναπές σε κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα μπορεί να κάνει το σαλόνι σας να αισθάνεται προσγειωμένο.

Αν ζείτε σε έναν πιο σκοτεινό ή μικρότερο χώρο, τότε οι ανοιχτές, φωτεινές και δροσερές αποχρώσεις μπορούν να ανοίξουν έναν χώρο και να δώσουν μια ευάερη αίσθηση. Αν έχετε χαμηλά ταβάνια ή στενότερες κατόψεις, τα φωτεινά μπλε, τα φασκόμηλα και τα ανοιχτά μοβ μπορούν να σας δώσουν την αίσθηση ότι έχετε περισσότερο χώρο από ό,τι έχετε.

Αναδείξτε τον πραγματικό σας εαυτό

Χρησιμοποιώντας τολμηρά χρώματα, μοτίβα και funky υφές στο χώρο σας, έχετε την ευκαιρία να αναδείξετε ποιος πραγματικά είστε, τι σας αρέσει και τι σας εμπνέει. Το σπίτι σας πρέπει να είναι ένα μέρος όπου αισθάνεστε πραγματικά ο εαυτός σας. Οπότε, εμπρός, κρεμάστε εκείνο το έργο τέχνης που έχετε βάλει στο μάτι ή πάρτε εκείνα τα funky μαξιλάρια που έχετε δεύτερες σκέψεις. Όταν αγαπάτε κάθε πράγμα στο σπίτι σας, έχουν έναν αστείο τρόπο να ενώνονται και να σας αντιπροσωπεύουν τέλεια.

Ανάγνωση επόμενου

Συμβουλές για τη φιλοξενία των επισκεπτών σας - Home in Style
Πώς να φροντίζετε τα σεντόνια σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Προτεινόμενες συλλογές